_MG_2291_Fotor      

הפרויקט המרכזי שהעסיק אותי במטבח בחודשים האחרונים היה קליפות הדרים מסוכרות. שעות וימים ביליתי בקילופים, השריות, הרתחות, זיגוגים, השקיות וייבושים במטרה להגיע אל הממתקים האולטמטיביים שכל כך אהובים עלי. פומליות ותפוזים בשלים ועבי קליפות מהעצים בחצר חברו לפומלות דשנות שהנפיקה נויה אחותי מהעץ שלה. כולם בישמו את המטבח בקליפותיהם בדרך הלא קצרה להפוך לסוכריות ביתיות.

"אז איפה המתכונים המצטיינים?" אתם בטח שואלים, בעיקר אלה מביניכם שחולקים את האובססיה שלי למסוכרות הללו. במפח נפש לא קטן חייבת להודות שעוד לא הצלחתי להגיע לכאלה. כולם היו טעימות וחוסלו כלא היו ובכל זאת לא נמצאו ראויות באמת לפרסום.

הקליפות הטעימות ביותר של העונה נוצרו כדרכם של הרבה דברים טובים – לגמרי במקרה, ללא כל שכנוע פנימי שאכן יצליחו ובמינימום זמן ועבודה. וכמה נפלאות היו אלה. פסים דקים, בשרניים, מרירים-מתוקים, שוחים בסירופ אדום-ורוד מרהיב. לא ממש קליפות מסוכרות, יותר מרמלדה של פלחי תפוז דקיקים, ולא סתם תפוזים אלא תפוזי דם! היפים והמסקרנים במשפחת ההדרים, שכל מה שמכינים מהם יש לו מראה וטעם של כישוף.

IMG_20140228_1247492_Fotor_Fotor_Collage

את המרמלדה הזו פגשתי בערב בנות בג'וז ולוז, אחד המקומות החביבים עלי בעיר, שאין מתאים ממנו לבילוי בכלל ולבילוי עם חברות אהובות ומשעשעות בפרט. היא הוגשה לשולחן באנדרסטייטמנט מוחלט לצידה של גבינת עיזים בשלה ועזת טעמים. ביס מזו החזקה וביס מזו המרירה-מתוקה יחד עם טוסטוני פוקאצ'ה בעלי קראנצ' נעים. שילוב מופלא, מציף בטעמים שקשה להפסיק להשתוקק אליהם גם כמה ימים אחרי.

IMG_20140315_154843_Fotor

ניסיתי לייצר כאלה משלי ולפני שהספקתי לחשוב או להתאמץ יותר מדי טעמתי את אחד הדברים הפשוטים והטעימים שקרו במטבח שלי בזמן האחרון. מיהרתי לחלוק עם משפחה וחברים ומאז אני ממלאה צנצנות שיבטיחו את נוכחותה של המרמלדה הזו גם כשתפוזי הדם יעלמו עוד מעט לבלי שוב, עד שנה הבאה.

  

מרמלדה מתפוזי דם

מעט עבודה, המון טעם ושילוב נפלא עם מלוחים ומתוקים. מדובר בהתמכרות!

 

1 ק"ג תפוזי דם טריים ללא דונג על הקליפות (+ 4 נוספים למיץ)

1/2 ק"ג סוכר

מיץ סחוט טרי מ-4 תפוזי דם נוספים

 

שוטפים היטב את התפוזים ומייבשים אותם במגבת מטבח.

מעמידים כל תפוז במרכזו של קרש חיתוך. חותכים את שתי לחייו עם הקליפות ואז את שני החלקים הנותרים, בשר וקליפות, עד שנשאר מין קלח מלבני עשוי ברובו סיבים ומחיצות לבנות.

מנקים את הגרעינים מבשרו של התפוז ופורסים כל חלק לפלחים בעובי 1/2 ס"מ עם הקליפה.

בסיר כבד מערבבים בעדינות סוכר, מיץ תפוזים ופלחי תפוזים עד שנוצר בוץ ורוד.

_MG_2310_Fotor

_MG_6176_Fotor

מביאים לרתיחה על להבה גבוהה ביותר.

מסירים קצף.

מערבבים מעט ובעדינות, שלא יתפרק בשרם של התפוזים.

מבשלים ברתיחה חזקה עד שאי אפשר יותר ואז מנמיכים להבה. זהירות לא לשרוף את התפוזים.

ממשיכים לבשל ברתיחה כשמדי פעם מנמיכים להבה על פי הצורך.

משך הבישול הכולל יגיע ל-20 דקות עד חצי שעה. אין צורך ביותר מזה. ככל שהבישול ארוך יותר תאבד המרמלדה מצבעה האדום העז ומטעמיה הטריים והמעקצצים של קליפת התפוז.

כשנדמה שהסירופ בסיר הסמיך והתפוזים הזדגגו וקבלו מרקם ריבתי, מוציאים מעט פרי וסירופ לצלחת, מקררים ובודקים טעמים ומרקמים. אם סמיך, מתוק ורך דיו – מכבים להבה.

מניחים לתפוזים להתקרר בסיר. מעבירים לצנצנת או צנצנות אטומות ושומרים במקרר.

IMG_20140315_153855_Fotor

טעים במיוחד על קרוסטיני או טוסט עם גבינת עיזים או צאן רכות ובשלות וגם סתם כביס מתוק אחרי ארוחה טובה או ליד כוס חמה של תה.

תגובות 20

  1. Pingback: מינימום שמן, מקסימום פריכות / פסטלים אפויים בתנור בשלל מילויים - מיכל וקסמן - בואו לאכול - בלוג אוכל

  2. שלום רב. אודה לך על מתכון לריבת תפוזי דם לא למרמלדות תפוזי דם. תודה

  3. בישלתי במשך 30 דקות, כיוון שהתפוזים הרגישו לי עדיין קשים ונדמה שהיו הרבה נוזלים בסיר. אחרי קירור, המרקם היה גושי ונוקשה, לא מספיק נוזלי. כמו כן, הקליפות עדיין קשות מדיי, מרגישות חצי מבושלות.
    מה הבעיה? (השתמשי בחצי הכמות, אבל שמרתי על כל היחסים)

    • המרקם אחרי קירור תמיד מתגבש ומתקשה לכן צריך להפסיק לבשל לפני שנראה מוכן. אם לא בטוחים מוציאים מעט לצלחת קטנה ומקררים לבדיקה. אין סיבה שהקליפות יהיו קשות. אולי מראש מדובר בתפוזים לא מאד טריים שבקליפות שלהם לא היתה מספיק לחות

  4. נראה מדהים. האם אפשר עם תפוז רגיל והאם אפשר צילום מפורט של איך לחתוך. לט הבנתי אם משאירים רק את החלק הלבן או שכל הקליפה נשארת? יום קסום

  5. היי,

    המתכון נראה נפלא… אני מחפשת בנרות תפוזי דם, רצוי אורגניים, ולא מוצאת (באזור השרון)… האם הריבה תצלח גם עם תפוזים רגילים?

  6. מתכון מקסים- הכנתי כבר פעמיים וחילקתי למאושרים
    🙂
    – העובדה שחסכת לי הרתחות שווה זהב!

    • חוזרת שוב לומר לך שבכל שנה בעונה הזו אני מברכת את ראשך שוב ושוב בעודי עומדת במטבח מול הסיר הזה. נפלא ולא טיפה פחות מזה!

  7. נראה מושלם!

  8. היי מיכל,
    קבלתי את הריבות ששלחת לי ,בנדיבותך כי רבה,עם אחותי…
    פשוט להתעלף! כל כך טעים שבא לגור בתוך הריבות!
    אחת יותר טעימה מהשנייה.
    מתגנבת כל פעם למטבח וגונבת עוד כפית (:
    כשאסיים,אין ברירה ואכין מיד בעצמי…
    תודה תודה
    חיה

  9. אפשר קצת מרמלדה?
    ריבת התפוזים כמעט נגמרה
    דני

  10. האם יש לסנן את מיץ התפוזים (ה-4 הנוספים) כפי שנראה בתמונה?

    • מיכל וקסמן

      לא חייבים לסנן, ממילא משתמשים בתפוזים על בשרם. רק את הגרעינים משאירים בחוץ

  11. מיכל וקסמן

    נשמע מעניין.
    ייבוש בדרך כלשהי אכן מתאים כשמחפשים תוצאה סופית שמזכירה קליפות מסוכרות. פה מתקבלת מרמלדה שיש בה לחות ורכות ואין צורך להעביר אותה תהליך ארוך של זיגוג ואחר כך ייבוש.

  12. הי מיכל נשמע מעולה. ניסיתי שבוע שעבר משהוא דומה עם לימונים ננסיים. יצא מעולה. הטוויסט שלי: אחרי שהתערובת מסמיכה בסיר להוציא ולפזר על מגש עם נייר אפייה ולהכניס לתנור על 80 מעלות לחצי שעה עד שעה. הייבוש מוסיף קרנצ׳יות מיוחדת במינה!

להגיב

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

*